Kanava-alueen juhlapaikka on kanavasulun naapurina sijaitsevan Syvänojan tilan pihapiiri ja sen entisestä navetasta maatilan omistajan kunnostama 500 neliön suuruinen hallirakennus. Vuosien varrella samassa hallissa on järjestetty useita yleisötilaisuuksia.

Syvänojan tilan aidattu piha-alue ja halli ovat avoinna yleisölle kanavajuhlan molempina päivinä 8.-9.7. klo 11-17. Hallin esityksiä voi kerrallaan seurata yhtäaikaisesti noin 180 katsojaa. Pysäköintitilaa talon pihassa on 70 autolle. Ja kanavasululle on Syvänojalta matkaa noin 800 metriä. Kimolan kanavajuhlan järjestää Länsi-Kymen Kulttuuritieyhdistys Jaalan Kotiseutusäätiön tuella.

Syvänojan tapahtumapaikan ohjelma 8.7. ja 9.7.

Pääosa kanavarannan hallissa esitettävästä musiikista on kotimaista harmonikka-orkesterin ja sen solistien ohjelmistoa. Jos yleisö haluaa, harmonikoilla voidaan säestää myös tuttujen kesävalssien ja muiden ikivihreiden suomalaissävelmien yhteislaulua.

Monilukuisella soittajien määrällä ja kahdella solistilla varustettu Hollolan Harmonikkojen orkesteri esiintyy Syvänojalla molempina kanavajuhlan päivinä. Ja esilaulajana yhteislauluille on Iitissä asuva komeaääninen Timo Mäkinen säestäjänään Jorma Vinnikka.

Perjantaina 8.7. klo 15 Syvänojan hallissa esiintyvät myös Benny Törnroos ja Muumit. Heidän edellään kuullaan Borsalino Jazz -trion soittamana mukaansa tempaavaa dixielandmusiikkia ja muita tanssimaankin innostavia rytmimusiikin klassikkoja. Triossa soittavat Matti Kuronen keyboard ja laulu, Mika Niemelä rummut ja Arto Hiltunen puhaltimet.

Kimolan kanavan historiasta kertovassa pienimuotoisessa näyttelyssä kerrotaan opastetekstien ja vanhojen valokuvien esittelemänä myös kanavan ensimmäisten vuosikymmenten puunuitosta. Tukkinippuja uitettiin Päijänteeltä Heinolan kautta Voikkaan ja Kuusankosken paperitehtaille vuosina 1966-2002. Vanhat valokuvat on saatu näyttelyn käyttöön UPM:n Keskusarkistosta. Uittokanavan rakentaminen aloitettiin 1962.

Kilkkilän Farmin näyttämön ohjelma Vuolenkoskella 8.7. ja 9.7.

Heinolan suunnasta Kimolaan saapuville veneilijöille ja laivamatkustajille tutussa Iitin Vuolenkosken kylässä kanavajuhlan tapahtumapaikka on eläinpuistostaan tunnettu Kilkkilän Farmi.

Lauantaina 9.7. Farmin ulkonäyttämöllä nähdään taikuri Simo Aallon Jokeri Pokeri Box Show klo 12 ja 14.

Benny Törnroosin 1990-luvun alussa levyttämien alkuperäisten Muumilaulujen Kilkkilän konserttiin 8.7. sekä Simo Aallon ja hänen Kirsti-vaimonsa Jokeri Pokeri Box Show -esityksiin 9.7. ei ole erillistä pääsymaksua, vaan esitykset sisältyvät Farmin eläinpuiston vakiopääsymaksun hintaan. Farmilla on myös grilliravintola ja maatilamyymälä.

Vuolenkosken kylän satamarannassa veneilijöiden ja automatkailijoiden käytössä on useita eri palveluja. Ja kylän rantatorilla avataan lauantaiaamuisin aina syyskuun lopulle saakka legendaarisen maineen saanut Vuolenkosken kesätori. Kylän iltaohjelma keskittyy eniten laivarannan kahvilaravintolan yhteyteen.

Laivaristeilyt Kimolan kanavalle 8.-9.7.2022

Heinolan Laivaosakeyhtiön 55-paikkainen Pyhäjärvi-laiva tekee perjantaina 8.7. iltaristeilyn Heinolasta klo 17 Kimolan kanavalle (Aikuiset 55,00 €). Lauantaina 9.7. laiva saapuu Heinolasta Vuolenkoskelle klo 10.00 ja tekee sieltä kaksi 3 tunnin päiväristeilyä Kimolan kanavalle klo 10.30 ja 14.00 (Aikuiset 35 €).

Jyväskyläläisen Päijänne Risteilyt Hilden Oy:n 175-paikkainen Suomen Suvi-laiva risteilee puolestaan molempina kanavajuhlan päivinä 8.7. ja 9.7. Heinolasta klo 11.00 Kimolan kanavan kautta Kouvolan Voikkaalle Kymijoen Virtakiven satamaan.

Paluumatkalle Voikkaalta laiva lähtee klo 15.30 ja saapuu Heinolaan klo 20.30. Aikuisten yhden suunnan risteily maksaa 42,00 € ja edestakainen matka 62,00 €.

Lisätietoja:
Pekka Hyvärinen
tapahtumatuottaja
puh. 045 1762 822
Länsi-Kymen Kulttuuritieyhdistys ry
www.kulttuuritielle.fi